preloader
Masterointia lähes 20 vuoden kokemuksella

Sielua soundiisi

Olen soundin ensivaikutelman ammattilainen. Tiedän nopeasti, mikä musiikkisi soundissa on hyvää ja mitä se mahdollisesti kaipaa lisää. Yhtä tärkeää on tietää, mitä ei kannata tehdä. Laadukkaasti tehty masterointi ei ole musiikin tiellä eikä hävitä siitä mitään olennaista, vaan se tulee osaksi soundin omaa persoonaa.

Eri julkaisuformaateissa tarvitaan erilaista lähestymistapaa. Digitaalisissa julkaisuissa uskon ajattomaan soundiin, joka toimii jatkossakin missä tahansa, vaikka palveluntarjoaja vaihtuisi tai muuttaisi toistoalustan speksejä - formaatin haasteet huomioiden.

Vinyylilevyissä masterlevyn kaiverrus on se vaihe, jossa levyn lopullinen soundi määräytyy. Käytän paljon aikaa saadakseni levymasterin kuulostamaan mahdollisimman hyvältä, koska vinyylilevyn soundista on mahdollista ottaa enemmän irti.

services

Masterointi

Uudet korvat musiikillesi - laadukkaassa studiossa, vuosien kokemuksella. Teen työtä kaikenlaisen musiikin parissa ja koen sen valtavaksi rikkaudeksi. Avoin mieli ja laaja kokemus alalta ovat tärkeä osa ammattitaitoani.

Kaiverrus

Hyväsoundinen vinyylilevy on aina ollut lähellä sydäntäni. Kun kaiverran vinyylilevysi masterit itse, pystyn varmistamaan, että vaivalla tehdyn masterin soundi siirtyy mahdollisimman hyvänä lopulliseen levyyn.

Stem-masterointi

Kun stereoraita ei riitä. Joissain tapauksissa masterointi useammasta raidasta voi olla hyväksi. Se on selvästi työläämpi tapa masteroida, mutta irrallisia raitoja käsittelemällä pääsen paremmin käsiksi soundin yksityiskohtiin.

Studiosta

Studioni sijaitsee kotipihassani Kuhmoisissa, 1800-luvun alkupuolella rakennetun hirsitalon pihalla joen varrella. Studio on rakennettu vanhaan navettaan kokonaan uudelle rungolle, ja sen korkein kohta on noin 3,5m korkeudessa. Tila on avoin, sopivan soiva ja kaikin puolin miellyttävä ja rauhallinen työympäristö. Kaiuttimien ja huoneakustiikan yhteensovitus on erityisen hyvin onnistunut.

Suuri osa studioni laitteistosta on itse rakentamaani tai jollain tavalla modifioitua - ainutlaatuinen yhdistelmä analogisia ja digitaalisia työkaluja, jotka ovat aikojen saatossa nivoutuneet yhteen saumattomaksi ketjuksi, joista löydän aina oikean sävyn projektisi soundiin.

Lakkalevymastereiden kaiverruksessa käytän Scully Recording Instrumentsin 601 -mallin kaiverrinta Westrex 3DII -kaiverruspäällä ja 1700A -sarjan vahvistimilla. Westrexin Stereodisk-järjestelmä on tunnettu rikkaasta, tanakasta bassotoistostaan ja miellyttävän elävästä, silkkisestä yleissoundistaan. Scullyn kaivertimet ovat kaivertaneet käytännössä kaiken pohjoisamerikkalaisen musiikin 1930-luvulta 1960-luvulle, ja niillä on kaiverrettu myös monia 1980-90 -luvun klassisia teknojulkaisuja.