Konnuntie 79
17800 Kuhmoinen

jaakko [at] virtalahde.com
Tel. +358-[0]40-7019061

Y-tunnus: 1968008-5 (alv. rek.)

Facebook

"I remember loving sound before I ever took a music lesson. And so we make our lives by what we love." - John Cage

Studio

Saumaton ketju

Nykyinen studioni valmistui tammikuussa 2011. Sen akustiikan on suunnitellut Janne Riionheimo, ja studion rakennusprojekti on esitelty kattavasti kuvina täällä: Virtalähde Mastering – Mastering room in an old farming house.

Studio on rakennettu vanhaan navettaan kokonaan uudelle rungolle, ja sen korkein kohta on n. 3,5m korkeudessa. Tila on avoin, sopivan soiva ja kaikin puolin miellyttävä ja rauhallinen työympäristö. Studio sijaitsee kotipihassani, 1800-luvun alkupuolella rakennetun hirsitalon pihalla joen varrella.

Laitteistoni on ainutlaatuinen yhdistelmä sekä kaupallisia että itse suunnittelemiani, rakentamiani tai modifioimiani työkaluja, jotka ovat aikojen saatossa nivoutuneet saumattomaksi ketjuksi.

Kuuntelunani toimii ATC:n ja Morelin elementeistä rakentamani kolmitiekaiuttimet, jotka seisovat Towersonicin mittatilaustyönä teetetyillä raskailla jalustoilla. Kaiuttimien ja huoneakustiikan yhteensovitus on erinomaisesti onnistunut.

Signaalitielläni on tanskalaisen NTP:n modifioituja EQ- ja kompressorimoduleita, Knif Audion Pure Mu -kompressori, Maselecin MDS2 -de-esseri sekä rakentamani Porter/Lacy “Net EQ” ja “Davelizer” -taajuuskorjaimet. Muuntimeni ovat Weissin DAC2, Lavry Blue ja Crane Songin HEDD192.

Koko järjestelmän sitoo yhteen passiivinen insertti/kaiutinohjain. Sen avulla laitteistoni on helppo järjestellä erilaisiksi ketjuiksi, joista muodostuu runko kunkin projektin soinnille.